Välkommen till Hinnareds Kennel!


Annika & Tom Rölander

Annika och Tom Rölander

Vår uppfödning startade i början på 80-talet. Tills idag har vi fött upp c:a 80 valpkullar av raserna Schäfer, Boxer, Border Collie och Flat Coated Retriever. I slutet av 80-talet slutade vi med Boxer och sedan några år är uppfödningen av både Schäfer och Border Collie vilande. Vi koncentrerar oss numera på vår favorit ”Flat”.

Intresset och passionen för hunddressyr i olika former, i huvudsak bruks, lydnad och retrieverjakt, har inneburit att vi inriktat vår uppfödning på de mentala egenskaper vi tycker är viktiga för att nå toppresultat i dessa områden. Denna specialisering har inneburit att allt fler Hinnaredshundar väl överensstämmer med vår idealbild av den arbetande hunden.

Målsättningen är att en Hinnaredshund ska kunna beskrivas på följande sätt: En mentalt stabil hund, som älskar att vara till lags och dessutom är lyhörd, samarbetsvillig och utför sina uppgifter med stor inlevelse och uthållighet. Viktigt är också att den har en förmåga att kunna koppla av när det krävs. Det är givetvis vår förhoppning att denna typ av hund skall uppskattas av våra valpköpare såväl hundproffs som av dem som skaffar sin första hund.